Różnicę w smaku robi tu oczywiście pieczona w piekarniku marchewka.

Przygotowanie:

Marchewkę myjemy, kroimy w grube plastry i pieczemy z oliwą, posypane solą, pieprzem i posiekanym drobno czosnkiem. Koper włoski kroimy na cienkie plasterki i podsmażamy z czosnkiem na oliwie na kolor złoty. Kiedy koper się podsmaży, dodajemy uprzednio ugotowane młode ziemniaki i ugotowaną komosę ryżową i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia i dodajemy przestudzoną młodą marchew i ugotowany, łuskany bób oraz natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy oliwą oraz solą i pieprzem.

Składniki:

3-4 ząbki czosnku

2 małe, młode bulwy kopru włoskiego

300 g ugotowanego łuskanego bobu

1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej

Kilka małych, młodych ziemniaków

Oliwa

Garść posiekanej natki pietruszki

Sól morska i czarny pieprz – do smaku

https://becejprevoz.com/buchstabe-k/index.html