Różnicę w smaku robi tu oczywiście pieczona w piekarniku marchewka.
Przygotowanie:
Marchewkę myjemy, kroimy w grube plastry i pieczemy z oliwą, posypane solą, pieprzem i posiekanym drobno czosnkiem. Koper włoski kroimy na cienkie plasterki i podsmażamy z czosnkiem na oliwie na kolor złoty. Kiedy koper się podsmaży, dodajemy uprzednio ugotowane młode ziemniaki i ugotowaną komosę ryżową i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia i dodajemy przestudzoną młodą marchew i ugotowany, łuskany bób oraz natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy oliwą oraz solą i pieprzem.
Składniki:
3-4 ząbki czosnku
2 małe, młode bulwy kopru włoskiego
300 g ugotowanego łuskanego bobu
1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej
Kilka małych, młodych ziemniaków
Oliwa
Garść posiekanej natki pietruszki
Sól morska i czarny pieprz – do smaku
https://becejprevoz.com/buchstabe-k/index.html
Najnowsze komentarze