Szybki i pożywny wege obiad.

Przygotowanie:

Cukinię pociąć w plastry wzdłuż i grillować. Posiekać w kostkę sparzone i obrane ze skórki pomidory, cukinię, oliwki  i tofu. Dodać wydrążone z skórki i pokrojone w kostkę awokado. Wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, kiełkami, posiekaną kolendrą i szczypiorem cebulki dymki. Dodać oliwę i dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Nałożyć do koperty z chlebka pita i podawać na talerzu udekorowanym rucolą.

Składniki:

5-6 średnich chlebków pita

Wędzone tofu

2 średni pomidory

1 dojrzałe awokado

1 szklanka ulubionych kiełków

Szczypior cebulki dymki

7-8 suszonych pomidorów marynowanych w oliwie

½ szklanki czarnych drylowanych oliwek

Łyżka oliwy

2 ząbki czosnku

1 cukinia

Świeża kolendra

Sól, pieprz do smaku

Rucola do przybrania