Szybki i pożywny wege obiad.
Przygotowanie:
Cukinię pociąć w plastry wzdłuż i grillować. Posiekać w kostkę sparzone i obrane ze skórki pomidory, cukinię, oliwki i tofu. Dodać wydrążone z skórki i pokrojone w kostkę awokado. Wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, kiełkami, posiekaną kolendrą i szczypiorem cebulki dymki. Dodać oliwę i dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Nałożyć do koperty z chlebka pita i podawać na talerzu udekorowanym rucolą.
Składniki:
5-6 średnich chlebków pita
Wędzone tofu
2 średni pomidory
1 dojrzałe awokado
1 szklanka ulubionych kiełków
Szczypior cebulki dymki
7-8 suszonych pomidorów marynowanych w oliwie
½ szklanki czarnych drylowanych oliwek
Łyżka oliwy
2 ząbki czosnku
1 cukinia
Świeża kolendra
Sól, pieprz do smaku
Rucola do przybrania
https://italoptik.com/yelnac/index.html