Najlepsza oczywiście z młodego szpinaku sałatkowego rzodkiewek i dymki.

Przygotowanie:

Mieszamy umyty szpinak i kiełki wraz z posiekaną rzodkiewką, dymką kiełkami i ziołami. Dodajemy dresing i mieszamy. Przed podaniem posypujemy orzeszkami pinii.

Składniki:

½ kg szpinaku sałatkowego

Pęczek rzodkiewki

Garść posiekanego szczypioru dymki 

Garść uprażonych orzeszków pinii

Garść ulubionych kiełków (polecamy zmieszane kiełki buraka z kiełkami jarmużu)

Garść ulubionych świeżych ziół (dzisiaj jedliśmy kolendrę i bazylię)

Dresing do sałaty – wymieszać dokładnie: 2 łyżki oliwy extra virgin, 1 łyżka oleju z orzechów włoskich, wyciśnięty ząbek czosnku, 1 łyżeczka musztardy, odrobina soli